Informatii privind Timbrul Verde

Stimati parteneri,

In conformitate cu Ordin 269/2019 Union Co SRL a inregistrat activitatea de comercializare a echipamentelor IT la Agentia Nationala pentru Protectia Mediului in ,,Lista producatorilor EEE inregistrati” sub nr. RO – 2017 – 02 – EEE – 1994 – II (Lista actualizata se poate consulta aici)

In conformitate cu prevederile OUG 5/2015 privind deseurile de echipamente electrice si electronice, Union Co SRL asigura costurile generate de colectarea, tratarea si eliminarea DEEE prin plata ,,Timbrului Verde” la introducerea EEE pe piata din Romania. Pretul de vanzare al echipamentelor, include taxa ,,Timbrul Verde*”, lista de preturi actualizata o puteti consulta aici.

*Timbru Verde – remuneratia menita sa acopere costurile de colectare, reutilizare, reciclare, valorificare si eliminare nepoluanta a DEEE si costurile de constientizare a consumatorilor, activitati care trebuie finantate de catre producatorii EEE, conform OUG 5/2015.

Generatorii de deseuri, aflati intr-o relatie contractuala cu Union Co SRL pot solicita preluarea gratuita a DEEE-urilor in sistemul ,,unul la unul”, în aceleaşi condiţii precum cele de livrare a produsului nou, dacă echipamentul este de tip echivalent şi a îndeplinit aceleaşi funcţii ca echipamentul nou furnizat şi să informeze cumpărătorul despre această posibilitate înainte de achiziţionarea produsului (ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ Nr. 5/2015 din 2 aprilie 2015 privind deşeurile de echipamente electrice şi electronice).

Generatorii de deseuri (persoane fizice sau juridice), conform legislatiei nationale in vigoare, au obligatia de a colecta separat DEEE-urile si sa le predea operatorilor economici autorizati in acest sens. Deseurile marcate ca fiind echipamente electrice si electronice (pubela cu roti barata cu o cruce ca imaginea de mai jos) nu trebuie amestecate cu deseurile menajere. Astfel se reduce impactul, pe care DEEE-urile il au asupra mediului si desigur se aduce plus valoare prin reintroducerea elementelor componte in economia circulara.

Pentru mai multe detalii si neclaritati, ne puteti contacta la tel. 0729 777 285 Responsabil de mediu Gabriela Cazan mail: mediu@unionco.ro