Colectare si reciclare

Dezvoltarea dinamică a dispozitivelor electrice și electronice în ultimele decenii a înregistrat tot mai mari volume comercializate și înlocuirea modelelor mai vechi cu modele mai noi, mai inteligente, mai frumoase. Aceste dispozitive conțin materiale periculoase pentru mediu, dar multe dintre componentele lor valoroase pot fi reciclate. Nu le puneți niciodată în coșul de gunoi! Cea mai mare parte din materialele echipamentelor și conținutul de metale ale plăcilor de bază se poate recicla contribuind la conservarea resurselor noastre naturale care se epuizează.

Cum identificam deseurile de echipamente electrice si electronice, abreviate DEEE?

​​Este considerat DEEE orice echipament electric care functioneaza cu baterii sau trebuie conectat la retea, avand marcajul care indica ca face obiectul unei colectari selective, pubela cu roti barata cu o cruce, ca in imaginea de mai jos.

Sursa: DIRECTIVA 2012/19/UE A PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI A CONSILIULUI din 4 iulie 2012 privind deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE)

Compania noastră colectează, trateaza și reciclează deseuri de echipamente electrice si electronice. Colectăm DEEE nedezmembrate (ex. unitati centrale, telefoane mobile, servere, switch, router etc.) sau fractii demontate din acestea (ex. memorii RAM, placi de circuite imprimate si procesoare CPU). Tratarea mecanica si chimica a deseurilor in instalatia noastra din Cluj-Napoca, are ca obiectiv recuperarea metalelor, pe care le contin DEEE si reintroducerea lor in circuitul economic. Deseurile nereciclabile rezultate din tratarea DEEE, sunt folosite într-un context creativ și recapătă o nouă intrebuintare.

Ce oferim?

  • Colectarea deseurile de echipamente electrice si electronice de la persoane fizice si persoane juridice, producatori de deseuri, colectori autorizati, institutii publice sau in numele organizatiilor colective care au preluat responsabilitatea producatorilor privind realizarea obiectivelor anuale de colectare;
  • Manipularea si transportul deseurilor;
  • Asigurarea documentelor de trasabiliatte a deseurilor in conformitate cu Legea 211/2011, HG 856/2002 si OUG 5/2015;
  • Suport de specialitate privind incadrarea deseurilor.