Begyüjtés és újrahasznosítás

Az elmúlt évtizedekben az elektromos és elektronikus eszközök fejlesztése során egyre több  mennyiséget adtak el, így a régi modelleket új, hatékonyabb és modernebb modellekre cserélték. Ezek az eszközök környezetre káros anyagokat tartalmaznak, de számos értékes alkatrészük újrafeldolgozható. Soha ne tegye őket a kukába a háztartási hulladékkal együtt!

Hogyan azonosíthatjuk az elektromos és elektronikus berendezések hulladékát, rövidítve az WEEE (waste electrical and electronic equipment) ?
Az elektromos és elektronikus berendezések hulladéka minden olyan elektromos berendezés, amely akkumulátorral működik, vagy csatlakoztatva kell lennie a hálózathoz, és amelynek jelölése azt jelzi, hogy szelektív gyűjtés tárgyát képezik.

Cégünk összegyűjti, kezeli és újrahasznosítja az elektromos és elektronikus berendezések hulladékait. Bontatlan WEEE-ket (pl. CPU-kat, mobiltelefonokat, szervereket, kapcsolókat, routereket stb.) Vagy szétszerelt frakciókat (pl. RAM, nyomtatott áramköri kártyák és CPU-k) gyűjtünk. A kolozsvári létesítményünkben a hulladék mechanikai és kémiai kezelése célul tűzte ki az elektromos és elektronikus berendezések hulladékait tartalmazó fémek visszanyerését és újbóli bevezetését a gazdasági körzetbe. Az elektromos és elektronikus berendezések hulladékainak kezeléséből származó nem újrafeldolgozható hulladékokat kreatív környezetben használják, és új felhasználást nyernek.

Forrás: AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS 2012/19 / EU IRÁNYELVE (2012. július 4.) az elektromos és elektronikus berendezések hulladékairól (WEEE)

Mit kínálunk?
• Az elektromos és elektronikus berendezések hulladékainak összegyűjtése magánszemélyektől és jogi személyektől, hulladéktermelőktől, engedélyezett gyűjtőktől, állami intézményektől vagy olyan kollektív szervezetek nevében, amelyek átvették a termelők felelősségét az éves gyűjtési célok elérése érdekében;
• Hulladékkezelés és szállítás;
• A hulladék nyomon követhetőségének biztosítása a 211/2011., A GD 856/2002. És a GEO 5/2015. Sz. Törvény szerint;
• Speciális támogatás a hulladékok osztályozásához.